Porokylän Leipomo - Toimitusjohtaja
Tule leipomaan elämyksiä kanssamme - Etsimme nyt uutta toimitusjohtajaa johtamaan kasvua arvostetussa, ihmisläheisessä ja laadukkaista tuotteistaan tunnetussa perheyrityksessä.
Leivässä jo vuodesta 1983.
Porokylän Leipomo on perheyritys, jolla on juuret syvällä Pohjois-Karjalassa. Leipomon toiminta alkoi vuonna 1983 Nurmeksen Porokylässä
kolmen veljeksen – Eero, Martti ja Pertti Kärki – voimin. Toiminnan laajentuessa yritys siirtyi suurempiin tiloihin nykyiselle paikalleen Lehtovaaralle vuonna 1996. Tuolloin leipomo työllisti 27 henkilöä.
Päätuotteina olivat jo tuossa vaiheessa ruisleipä ja karjalanpiirakat.
Yli 40 vuoden historian aikana Porokylän Leipomo on noussut Suomen suurimpien leipomoiden joukkoon. Työllistämme tänä päivänä noin 190 henkilöä ja liikevaihtomme vuonna 2024 oli 26M€. Päätuotteitamme ovat ruisleivät sekä gluteenittomat leipomotuotteet. Leipomomme sijaitsevat Pohjois-Karjalassa, Nurmeksen ja Lieksan kaupungeissa. Lisäksi
meillä on myymäläleipomot Joensuussa ja Kouvolassa. Gluteenittomat tuotteet valmistamme Lieksan leipomossa Kevätniemen yksikössä. Lieksan Rantalan yksikkö aloitti toiminnan kesällä 2023.
Lue lisää Porokylän Leipomon historiasta: https://porokylanleipomo.fi/fi/tietoameista/

Uusi toimitusjohtaja johtamaan elämysleipureiden tarinaa
Porokylän Leipomon historiassa on käynnistymässä uusi vaihe. Nykyinen toimitusjohtaja ja pääomistaja Erik Kärki siirtyy alkuvuodesta 2026 hallituksen puheenjohtajaksi ja jatkaa Porokylän Leipomon aktiivisena omistajana tukien uutta toimitusjohtajaa tärkeässä tehtävässä.
Etsimme nyt vahvaa, ihmisläheistä ja kasvuhakuista toimitusjohtajaa, joka vie Porokylän Leipomon kehityksen seuraavalle tasolle. Pääset johtamaan hyvin toimivaa, ammattitaitoista ja sitoutunutta organisaatiota, joka on pitkällä historiallaan tunnettu ja laadukas toimija markkinassa. Hyvä ilmapiiri sekä ihmisiä kunnioittava ja arvostava kulttuuri ovat asioita, jotka haluamme säilyttää myös jatkossa.
Etsimme ennen kaikkea hyvää ihmisten johtajaa, jolla on aikaisempaa kokemusta ja hyviä näyttöjä tulosvastuullisesta johtamisesta sekä kykyä rakentaa kannattavaa kasvua Suomen markkinassa.

Organisaatio
Johtoryhmän jäsenet:
- Toimitusjohtaja
- Laura Hyvärinen, tuotekehitysjohtaja. Laura nimitetty hiljattain vastaamaan tuotekehityksen kokonaisuudesta ja tiimin johtamisesta. Lisäksi hän jatkaa yritysvastuun ja viestinnän kokonaisuuksien parissa sekä toimii laadun ja puhtaanapidon tiimin esihenkilönä.
- Olli Kurppa, kaupallinen johtaja
- Marika Pulkkinen, markkinointipäällikkö
Toimitusjohtajalla on johtoryhmän jäsenten lisäksi alaisena tällä hetkellä:
- Henkilöstöpäällikkö Milla Kiiskinen
- Hallintopäällikkö Anni Piironen
- Tuotantopäällikkö (Nurmes) Mikko Ronkainen
- Tuotantopäällikkö (Lieksa, Kevätniemi, Gluteeniton leipomo) Pasi Mikkonen
- Tuotantopäällikkö (Lieksa, Rantala) Lasse Niskanen
- Logistiikkapäällikkö Mika Peiponen
- Kunnossapitopäällikkö Antti Kananen
- Projektipäällikkö Antti Horttanainen

Tavoitteet ja suunta
Visiomme on leipoa Suomen arvostetuinta leipää. Suomalainen leipä on meille enemmän kuin elintarvike. Se on ikiaikaisen luontomme antimien ja edeltävien sukupolviemme muovaama kansallisaarre, josta jalostamme esiin aikamme makuun sopivia vivahteita. Tavoitteemme on olla Suomen arvostetuin ja tunnetuin ruisleiväntuottaja, jonka leipä valitaan hyllystä, silloin kun halutaan parasta. Rakastamme vanhoja perinteitä, mutta haluamme olla luomassa myös uusia. Gluteenittomissa leipomotuotteissa haluamme olla koko tuoteryhmän ja hyvinvointiajattelun suomalainen uudistaja, leipoen tuotteita, jotka sopivat kaikille.
Strategiamme nojaa vahvasti kasvuun, jonka avulla pystymme pitämään yhä useampia elämysleipureita leivän syrjässä kiinni. Viimeisen 12 vuoden aikana olemme kasvaneet 10 miljoonan euron liikevaihtoa tekevästä yrityksestä yli 26 miljoonan euron kokoluokkaan ja Suomen 6 suurimman leipomon joukkoon. Tavoitteenamme on nousta Suomen kolmen suurimman leipomobrändin joukkoon.
Viimeisen kahden vuoden aikana olemme tehneet merkittäviä kasvuun tähtääviä investointeja mm. uuteen leipomoyksikköön Lieksan Kerantiellä, jossa automaation ja teknologian hyödyntäminen viedään täysin uudelle tasolle. Myös satsaukset tuotekehitykseen ja uusiin tuotteisiin ovat keskeisiä tulevaisuuden suuntaviivoja kasvustrategiassamme.
Kannattava kasvu on mahdollistanut Porokylän Leipomon hienon kehityksen ja näillä ohjearvoille uskomme
kasvun mahdollisuuteen perheyrityksessä tulevaisuudessakin:
1. Liikevaihdon kasvutavoite noin 5 % vuodessa. Tavoite 2030 liikevaihdolle 35 miljoonaa euroa.
2. Käyttökatetavoite 12 % - terveellinen tila yrityksellä kasvaa ja kohdata vaikeampia vuosia. Elämysleipureille tasaisesti työtä ja vakautta kannattavalla toiminnalla.
3. Omavaraisuusastetavoite 40 % pidemmällä aikavälillä - mahdollistaa laajemmin erilaisia kasvumahdollisuuksia.
4. Vienti ja kansainvälistyminen ei ole itseisarvo, mutta nähdään mahdollisuutena kasvaa Porokylän vahvoilla osaamisalueilla ja samalla tunnistamme sen, että kansainväliset kilpailijat tulevat voimalla myös kotimarkkinoille. Potentiaalisia Pohjoismaisia kontakteja on työstetty viime vuosina ja Porokylän Leipomo on osallistunut myös kansainvälisille messuille.

Mitä toivomme uudelta toimitusjohtajalta?
Arvostamme aiempaa kokemusta kannattavasta liiketoiminnan johtamisesta ja näyttöjä kasvun aikaansaamisesta tulosvastuullisessa roolissa. Aiempi toimitusjohtajakokemus ei ole välttämätöntä. Tärkeämpää on halu kasvaa rooliin ja sitoutua yhtiön arvopohjaan.
Haemme kasvuhakuista toimitusjohtajaa, joka
- johtaa ihmisiä jalat maassa, inhimillisesti sekä oikeudenmukaisesti
- tuo energiaa, visionäärisyyttä ja tavoitteellisuutta Porokylän Leipomon tuleviin kasvuvaiheisiin
- ymmärtää asiakaslähtöisyyden, markkinoinnin ja brändin merkityksen kuluttajaliiketoiminnassa
- kykenee jäsentämään strategiaa, mutta ei kavahda arjen mukanaoloa
- on innostunut kehittämään organisaatiota, liiketoimintaa ja johtamismalleja
Tulevan toimitusjohtajan tausta voi olla esimerkiksi elintarvike- tai kuluttajatuoteteollisuudesta, vähittäiskaupasta tai muun teollisen valmistuksen parista. Oikea johtaja voi löytyä kuitenkin monelta eri toimialalta. Leipomon toiminnan syvällisestä tuntemusta sinulla ei tarvitse olla entuudestaan. Tärkeintä on uteliaisuus ja halu ymmärtää tuotannon toimintaa sekä tuotekehitystä.
Tavoitteenamme on, että uusi toimitusjohtajaa työskentelee vähintään 3 päivää viikosta Nurmeksen/Lieksan toimipisteiltämme käsin.

Mitä tarjoamme sinulle

Näin rekrytointiprosessi etenee
Vaihe 1: Ensimmäiset keskustelut
CV:n toimittaminen Nawian rekrytointijärjestelmään ja ensimmäiset puhelinkeskustelut Nawian konsulttien Jari Aurosen ja Sanna Pellin kanssa.
Vaihe 2: Nawian haastattelut ja päätökset jatkosta elokuussa
Videohaastattelut Nawian konsulttien Jarin ja Sannan kanssa elokuussa. Päätökset jatkoon etenevistä henkilöistä ja viestintä kaikille tehdään elokuun loppuun mennessä.
Vaihe 3: Porokylän Leipomon haastattelut syyskuussa
Porokylän Leipomon hallituksen haastattelukierrokset livenä syyskuussa Lieksa/Nurmes.
Vaihe 4: Henkilöarvioinnit ja referenssien tarkistus
Henkilöarviointivaihe etänä sekä referenssien tarkistaminen syys-lokakuun aikana.
Vaihe 5: Valintapäätökset, sopimuksen solmiminen ja viestintä
Haastattelukierrosten ja arviointien jälkeen Porokylän Leipomon hallitus tekee valintapäätöksen uudesta toimitusjohtajasta ja solmii johtajasopimuksen arviolta syys-lokakuussa. Tavoitteena on, että uusi toimitusjohtaja pääsee aloittamaan tehtävässä alkuvuodesta 2026 riippuen irtisanomisajoista.

Kiinnostuitko?
Hienoa! Nawia toimii Porokylän leipomon yhteistyökumppanina tässä rekrytointiprosessissa. Nawian osalta prosessista vastaavat konsultit Jari Auronen ja Sanna Pelli, jotka toimivat yhteyshenkilöinä kaikissa rekrytointiprosessin vaiheissa.
Jari Auronen
Puh. 040 8388 064
Email: jari.auronen@nawia.fi
Sanna Pelli
Puh. 0400 244 381
Email: sanna.pelli@nawia.fi
